Beste ouders/verzorgers, 

Rondleiding en meespeelochtenden voor nieuwe ouders 

We organiseren rondleidingen voor ouders die op zoek zijn naar een school voor kinderen. Nieuw is dat de ouders aansluitend aan de rondleiding met hun peuter kunnen meespelen in de kleuterklas. Op deze manier krijgen zij een goede indruk van ons kleuteronderwijs. Als u in uw omgeving nog ouders heeft die op zoek zijn naar een basisschool, dan kunt u hun de bijgevoegde flyer laten zien, hier staan de data en tijdstippen op.

Folder juiste copy

                                                                                 

Nieuws van de werkgroep wereldburgerschap 

Op school is wereldburgerschap een van de speerpunten van ons onderwijs. Het is een veelomvattend onderwerp. De kerndoelen vanuit het ministerie van Onderwijs bevatten onderwerpen als diversiteit, democratie en maatschappelijke vraagstukken. Aan school de taak om dit middels lessen en activiteiten aan te bieden en te realiseren (samen: het curriculum).  

Wat doen we bijvoorbeeld al: 

  • Kwink, het programma dat wij gebruiken voor sociale- en sociaalemotionele vaardigheden.   
  • De leerlijn en aanpak van Leskracht (in de groepen 3 t/m 8), bevat het hele spectrum van doelen voor de zaakvakken en burgerschap. Kinderen werken in groepjes vanuit een thema. Zij formuleren een leervraag en gaan op zoek naar het antwoord. Samenwerken en hoe gaan we met elkaar om, zijn hierbij belangrijk.   
  • In de groepen 7 en 8 zijn er gastlessen over bijvoorbeeld mediawijsheid en grensoverschrijdend gedrag.   
  • Op het gebied van cultuur maken we uitstapjes naar musea en hebben alle klassen muziekles.  
  • Binnen de taallessen komen vaardigheden als informatie en meningen ordenen, vergelijken, verzamelen en beoordelen aan bod.  
  • We geven aandacht aan de diverse feesten, vanuit de verschillende culturen binnen school.  

Er gebeurt al een heleboel in school. De werkgroep gaat kijken of alle kerndoelen hiermee voldoende aan bod komen. Ons doel is om aan het einde van het schooljaar een samenhangend curriculum te hebben voor wereldburgerschap. We willen ook kunnen meten of we met ons aanbod de kerndoelen realiseren. En we willen dat ons onderwijs past bij de visie en kernwaarden van 't Koggeschip. We houden u op de hoogte. 

EDI op 't Koggeschip 

De afgelopen twee studiedagen voor het personeel gingen over EDI (expliciete directe instructie). Een expert van buiten de school traint ons in het verbeteren van onze instructievaardigheden zodat we onze leerlingen nog beter les kunnen geven. De afgelopen twee weken is deze expert ook samen met een collega uit de stuurgroep in de klassen geweest voor lesbezoeken. We hebben daar mooie lessen gezien en elkaar van feedback voorzien. Zo leren we met en van elkaar. De komende periode gaat iedereen zelf aan de slag met EDI tijdens zijn lessen. In april staat de volgende studiedag gepland. Een tip voor ouders die wij meekregen is vraag aan uw kinderen ‘Wat heb je geleerd vandaag?’ en vraag daarna eens door zodat ze uit moeten leggen hoe ze dat geleerd hebben, dit is meteen weer extra herhaling. Alle doelen voor de dag staan ook altijd op het bord vooraan in de klas.  

Inloop 

Het is ontzettend fijn dat de ouders elke dag naar binnen komen om de kinderen naar de klas te brengen. Fijn dat we elkaar kunnen groeten en soms kort kunnen spreken. 

We merken wel dat een klein deel van de ouders soms tegen half 9 aankomen, dan kunt u helaas niet meer mee naar binnen. De reden hiervoor is dat de lessen om half negen beginnen en daarvoor is het fijn als er rust in de school is. 

Naschoolse Sportactiviteiten: Kleutergym, Meidenvoetbal en Stuntsteppen 

We zijn blij om jullie te informeren over de naschoolse sportactiviteiten die we deze periode aanbieden. De kinderen kunnen zich in de naschoolse uren verder ontwikkelen op sportief gebied, nieuwe vaardigheden leren en vooral veel plezier hebben! Voor vragen kunt u terecht bij meester Benjamin. 

Kleutergym 

Voor de kleuters hebben we een speciaal kleutergymprogramma. Tijdens deze lessen maken de kinderen op een speelse manier kennis met verschillende sportieve en motorische activiteiten. Van springen en rollen tot samenwerken met andere kinderen: kleutergym is de perfecte manier om de fysieke ontwikkeling van de kleintjes te stimuleren en hen te laten genieten van beweging. 

Meidenvoetbal 

Onze meiden kunnen hun voetbaltalenten nu verder ontwikkelen in het meidenvoetbal. Dit sportieve aanbod richt zich op het verbeteren van de techniek, samenwerking en tactiek in een gezellige en veilige omgeving. Of je nu een beginnende speelster bent of al wat ervaring hebt, iedereen is welkom om mee te doen en plezier te maken! 

Stuntsteppen 

Voor de kinderen die van avontuur houden, bieden we stuntsteppen aan. Tijdens deze lessen leren de kinderen allerlei trucjes en technieken met de step, van eenvoudige stunts tot complexere bewegingen. Stuntsteppen is niet alleen goed voor de motoriek, maar ook een geweldige manier om vertrouwen op te bouwen en de coördinatie te verbeteren. 

Alle activiteiten worden begeleid door ervaren en enthousiaste sportcoaches, die er samen met de kinderen voor zorgen dat de lessen leuk, uitdagend en veilig zijn. 

Misschien heeft u het al gehoord.... 

Meester Benjamin en juf Ilse zijn een paar uur in de week op het schoolplein te vinden tijdens het buitenspelen. 

Kinderen kunnen spelen met de spullen die de meester en de juf hebben meegenomen. Zo kunnen de kinderen meedoen aan badminton, tennis, tafeltennis maar ook aan basketbal, frisbee of touwtjespringen. 

Binnenkort krijgen alle groepen 3 tot en met 8 hun eigen playground-tas met spullen en spel ideeën. De groepen 3-4 hebben hun tas al gekregen en zijn hier voor een deel al mee aan de slag gegaan. De kinderen zijn erg blij met hun nieuwe spullen! 

Leskracht 

Het thema op school is op dit moment ‘Ontwerpen en Produceren’. 

In de bovenbouw zijn er bruggen geconstrueerd met een stevige constructie, die zo veel mogelijk gewicht kan dragen. 

De constructie van de Eiffeltoren en the Golden Gate Bridge passeren de revue en we ontdekken welke vormen stevigheid geven aan deze bouwwerken. Lang leve Gustav Eiffel! 

De leerlingen uit groep 6 experimenteren met verschillende verbindingen en in groep 8 worden nieuwe torens gebouwd met papieren profielen. 

Later komt mechanica, design, materialen en gereedschappen, product en gebruik, productie en transport en bewegings- en overbrengingsprincipes aan bod. 

In de middenbouw zijn wij het thema Ontwerpen en produceren gestart met een constructieactiviteit van allerlei verschillende materialen. Ook zijn de eerste leesteksten/liedjes/filmpjes/materialen van het thema bekeken.  

In verschillende groepen zijn al de eerste onderzoeksvragen bedacht. De kinderen van 3 t/m 5 krijgen ook een thema-thuisopdracht mee. 

                  IMG_4493.jpg                                      IMG_4494.jpg

Zomerschool voor de groepen 3 tot en met 8: 14 juli t/m 8 augustus  

Graag willen wij u informeren dat de Zomerschool Amsterdam weer georganiseerd wordt in de zomervakantie 2025.  

U kunt uw kind inschrijven vanaf 24 maart 2025 op onze website:  

www.zomerschool-amsterdam.nl  

Heeft u vragen dan kunt u mailen naar: info@zomerschoolnw.amsterdam  

De Zomerschool-Amsterdam wordt gefinancierd door de Gemeente Amsterdam en deelname is gratis.